Česká centra, Czech Centres

Česká centra / Czech centres - logo

Program

Novinky

Galerie
Videa

Galerie

Videa

Video placehodler

Blog Česká kuchyně v polském vydání je zajímavým místem pro štamgasty a fanoušky české kultury. Na straně najdete recepty na hlavní jídla i deserty, a to všechno doplňují chutné fotografie.

Přípravou tradičního pokrmu z dané země poznáme lépe její kulturu. Díky jednoduchým receptům může každý upéct tradiční české koláče, zvládne smažený sýr nebo nakládaný hermelín. Recepty jsou pravidelně doplňovány a četné fotografie pokrmů opravdu povzbuzují k vaření.

Představujeme recept na „smažák“ – jedno z nejoblíbenějších českých jídel!

Ke „smažáku“ potřebujeme:

- asi 300g 45% eidamu v kuse
- 50ml mléka 1,5%
- asi 300g mouky
- 2 vajíčka
-sůl

Sýr rozkrojíme na hrubé plátky (z 300g by měly vyjít tak 4 kusy) a posolíme. Plátky obalujeme podobně jako normální maso v tzv. trojobalu – rozmícháme  vajíčko a mléko v jedné misce, ve druhé máme mouku a ve třetí strouhanku. Obalování se vyplatí opakovat a dbát o to, aby boky sýrů byly dobře zakryty. Díky tomu budeme mít jistotu, že sýr během smažení nevyteče. Na pánvi pak rozehřejeme olej a smažíme sýr, až strouhanka zrůžoví.  Teplé „sýrové kotlety“ se nejčastěji podávají s tatarskou omáčkou.

Více informací na: http://plcz.blogspot.com/